Utsidan – en del av inredningen

 

Inredning betyder förvisso att man med hjälp av färg, tapeter, möbler, prylar, textilier etcetera dekorerar insidan/interiören av ett hem, och när man pratar om utsidan av ett hus brukar istället ordet exteriör användas. Oftast brukar man vilja att insidan och utsidan på ett hus har en röd tråd och känslan ska ändå vara densamma. Därför kan även utsidan av ett hus ses som en del av inredningen eftersom det påverkar känslan av ett hus.

Affordable Bungalows with awnings on Avenue O in East Side, a Chicago community on the Far Southeast Side.

Inredningen på insidan av huset är oftast enklare att förändra, insidan består av mer prylar som är utbytbara än vad utsidan på ett hus gör. Du som äger hus känner säkert igen dig i att många prylar som köps till utsidan av huset ofta är ganska kostsamma och känns många gånger som ganska stora beslut. Därför är det bra att du tänker igenom dina val innan du gör inköp till utsidans inredning, vilken känsla vill du få när du ser på ditt hus?

Bygger du ditt eget hus så kan du såklart påverka utseendet av huset i princip hur du vill, du bestämmer själv hur du vill att ditt hus ska se ut och vilka material som du vill att det ska byggas av. Om du däremot köper ett redan existerande hus eller ett nybyggt hus som är mer eller mindre massproduktion i ett område så har du inte möjligheten att göra några val gällande utseendet av fasad och material exempelvis. Då kan du istället sätta din egen prägel på huset genom andra dekorationer, en sådan kan vara markiser i Stockholm.

Markiser är en utfällbar tygskärm som sitter ovanför en altan, fönster eller dörrar. Markisens tänkta funktion är att fungera som solskydd men eftersom de kommer i alla möjliga olika färger och former så ger det dig också en möjlighet att förändra utseendet på huset så att det passar dig och resten av din inredning bra. Markiser köper du måttanpassade efter måtten på ditt hus och du kan välja om du vill ha manuell eller automatisk utvevning.

Lämna ett svar