Inred din villa med tajt budget

Det är inte alla av oss som har pengar till att inreda en hel bostad. Att ta lån är dessutom någonting som du inte bör göra utan att verkligen tänka efter. Det kan kosta en hel del när du ska inreda ett helt hus, speciellt om du inte äger några möbler eller dekorationsdetaljer sedan tidigare.

Är du på jakt efter ditt nya hem kan du börja med att titta på villor till salu i Stockholm och köpa en som ej behöver renoveras. På så sätt behöver du endast fokusera på själva inredningen. Vissa villor till salu i Stockholm kan behöva en mindre renovering, som ommålning. Men för att spara så mycket pengar som möjligt till själva inredningen när du har tajt budget bör du leta efter villor till salu i Stockholm som i stort sett är inflyttningsredo.

Handla på ett medvetet sätt

Skulle du ha en mindre budget är det bästa tipset att du går till second hand-butiker eller loppisar. Detta är ställen där du kan hitta en rad unika och spännande delar till din inredning. Dessutom har många saker ett billigare pris när du handlar på loppis jämfört med i andra butiker. Du kan även besöka Blocket och andra onlinemarknader som säljer begagnade möbler/dekoration.

Ett tips innan du börjar handla allt du behöver till ditt hem är att du skapar en budget. Det gör det lättare för dig att se hur mycket du har råd att spendera på din inredning.

Fokusera på dekorationen

Alla små detaljer i din inredning är det som kommer skapa en personlighet i ditt hem. Det du måste tänka på är vilken känsla du vill ha och sedan välja dekorationer efter detta. Till exempel om du vill ha ett visst färgtema, eller att du vill ha flera växter som fokus. Tavlor och annan konst är dock någonting som kan göra väldigt mycket för ditt hem. Det behöver dessutom inte vara dyrt att köpa konst. Det finns fantastiska posters du kan välja som du sedan sätter i en ram. Konst är dessutom ett sätt för dig att visa din egen personlighet i ditt hem.

Glöm inte ljuskällorna

En annan viktig del i din inredning du bör tänka på är ljuset. Det finns flera alternativ när du har liten budget, så länge du väljer lampor från second hand-butiker och liknande. Det finns dock även billigare alternativ i andra butiker. När du väljer lampor är det bra om du tar en noggrann titt på varje rum och räknar ut hur många ljuskällor du behöver. Minst tre brukar vara det antal ljuskällor som rekommenderas för ett normalstort rum. Men har du enorma rum kan du behöva ännu fler. Det är dessutom bättre att du har för många än för få.

Lämna ett svar