Inredningstrender

 

Att inreda sitt hem är något som många tycker är väldigt roligt och ofta så är det genom inredningen vi sätter vår personliga prägel på ett hus och gör det till vårt hem. När du ska inreda ditt hem finns det egentligen inget som är rätt eller fel och det finns många olika sätt att tänka på. Tänk på att det är du som ska bo i hemmet och därför är det viktigt att du inreder på ett sätt som gör att du trivs.

Många tycker det är kul och intressant att läsa och bli inspirerade av inredningstrender men många av oss varken vill eller har råd att byta ut hela inredningen varje år bara för att följa en trend – och det behöver du absolut inte göra! De flesta inredningstrender och tips som går att läsa om visar hur du kan göra små justeringar i din redan befintliga inredning och kanske lägga till små nya inredningsdetaljer för att göra det mer modernt.

Render of Modern Living Room

Elle Decoration, som är Sveriges enda nationella inredningsmagasin, kommer ut med 10 nummer per år och består av olika inredningsreportage där du kan få inspiration ifrån. Reportagen kan vara allt ifrån en lista med höstens hetaste trender till hur du klär om en ikea-soffa för att ge den en uppdaterad, lyxigare känsla.

Många tidningar och magasin brukar lista vilka inredningstrender som råder just nu och oftast är det just små tips på hur du kan få din inredning att se mer modern ut. Det kan handla om vilka färgtoner som är rätt just nu och eller olika mönster och figurer som ligger rätt i tiden. Många av dessa sakerna kan du få in genom enkla och billiga knep, såsom krukor, kuddfodral, ljuslyktor och andra smådetaljer.

Inredningsreportagen kan också beskriva vilken känsla inredningen bör ha just nu om du vill följa trenden, exempelvis kan det vara trendigt att använda sig av naturmaterial ett år och nästa år gå trenden i mosaikens tecken. Det betyder så klart inte att du behöver köpa nya möbler varje år utan du kanske kan lägga till små detaljer som uppdaterar inredningen. Kom ihåg att det är detaljerna som gör helheten!

Lämna ett svar