Öka bostadens värde med rätt inredning

Bostadsmarknaden har sina upp- och nedgångar, men experterna menar att det ser ljust ut för 2020. Funderar du på att sälja är det då hög tid att tänka på hur ditt hem kommer att presenteras. Det är mycket du kan göra med hjälp av inredning som ökar värdet på din bostad. Bäst är att fokusera på kök och badrum, men naturligtvis är helhetsintrycket minst lika avgörande. Det gäller att skapa en hemtrevlig känsla så fort spekulanterna kommer innanför dörren, samtidigt som du inte är för personlig. Vi hjälper dig på vägen!

Rätt inredning ger dig mer pengar

1. Inredningen ska se bra ut på bild

Det här är faktiskt en riktigt viktig punkt. Du behöver se till att din inredning och dina dekorationer kommer att se bra ut på fotografi. Det är nämligen bilderna som kommer vara det första som köparna ser. Är bostaden utmärkt för en barnfamilj? Var då inte rädd att lägga ut lite leksaker på golvet, men tänk på vad det är för leksaker och placeringen av dessa.

2. Laminat mot trä

Att ha en laminatskiva i köket är tråkigt för de allra flesta. Om du vill öka värdet på din bostad kan det vara en god idé att byta ut denna till trä. I värsta fall, om ekonomin inte tillåter, så kan du använda dig av dekorplast. Visst ökar det i sig inte bostadens värde, men det visuella kommer fortfarande att vara värt mycket för din försäljning.

3. Tavlor

Du bör aldrig lämna dina väggar tomma inför en bostadsvisning. Det gör att ditt hem ser kallt och tråkigt ut. Hos Frameit kan du hitta riktigt snygga ramar som ger det där lilla extra till hemmet. Väljer du ramar i guld eller silver så signalerar du lyx, medan ramar i trä ger en mer stabil och balanserad känsla. Se till att motiven dock inte är för personliga. Det är viktigt att dina köpare kan föreställa sig själva i bostaden direkt när de kommer innanför dörren. Vi vet att ditt barn är en riktigt guldklimp, men inför visningen är andra motiv mer passande.

4. Gröna växter

Du behöver inte ta in hela djungeln in i ditt hem. Det räcker gott och väl med lite grönska, t.ex. en kvist, en planta eller ett par tulpaner.

5. Tillbehör kan göra stor skillnad

Ibland är det de små sakerna som har störst betydelse. Det kan alltså vara en god idé att titta på alla de små inredningsdetaljerna som finns i ditt hem. Kanske är det något som du skulle kunna ta bort eller sätta in för att ge hemmet en mer exklusiv känsla? Det kan vara något så enkelt som nya duschtvålar på hyllorna, en ny tvålpump i marmor, doftljus eller en skål med fina handtvålar.

Lämna ett svar