Gör ditt badrum till hemmets lugna vrå med rätt belysning

Badrummet ska helst vara hemmets stora (eller lilla) myshörna. Det är där du renar dig från smuts men även från stressen och dagens arbete. Ett badrum ska vara en plats dit du kan fly för att koppla av, stänga in dig och och bara njuta. Olika badrum har dock olika förutsättningar men med skön belysning kan du komma långt.

Smart badrumsbelysning

I ett litet badrum kan du använda en typ av badrumsbelysning som får rummet att verka större och skapa mer rymd. Ett tips är då att sätta in belysning i förvaringsskåpen eller i badrumsskåpet om det är öppet. Väg belysning är ett annat knep som låter påskina att rummet verkar större till ytan. Satsa dock inte på skrymmande belysning där vägglampan tar för mycket plats. Inbyggda spotlights i dusch, badkar och i väggarna gör att du kan få exakt de ljuspunkter som behövs och tända och släcka som dig behagar. Se också till att du både har mysbelysning och belysning som verkligen låter dig se ditt ansikte. Det är ju inte kul att sminka sig i ett halvmörkt rum för att sedan komma ut i ljuset och se alla misstag man gjort.

Använd speglar som förstärker belysningens uppgift

Med speglar kan du trolla som du vill. Det blir som en fin tavla på väggen när det speglar stilleben och väggarnas färger. Spegeln kan också ge mer rymd i rummet och återskapa häftiga detaljer som kan efterliknas vid konst. I många fall kan spegeln själv utgöra någon slags belysning även om det krävs mer därtill för att se dig själv ordentligt. Satsa gärna på speglar i olika format och tänk på var du sätter upp dem.

Lämna ett svar