Hållbar inredning

Att förändra sitt hem och byta ut slitna möbler eller tapetsera om gör att du trivs bättre och får mer energi till annat. Om du dessutom väljer att renovera på ett hållbart sätt blir det både billigare och enklare att förändra inredningen i din bostad.

Hållbar inredning innebär att så mycket som möjligt återanvänds och att du väljer material som har låg miljöpåverkan. Hållbar inredning är dessutom bra för plånboken och en uppfräschning av ditt hem kan kosta några tusenlappar istället för flera hundra tusen kronor. Om du har möjlighet att handla på rea eller loppis blir det ännu billigare. För att kunna utnyttja extraerbjudanden även när det är långt kvar till nästa lön kan det löna sig att ta ett mindre lån som du betalar tillbaka inom kort. På webbplatsen https://xn--smslnonline-08a.se/ kan du enkelt få ett smslån på ett så lågt belopp som 1000 kr.

Återbruk och miljövänliga material

I takt med att allt mer fokus i mediedebatten ligger på miljövänlighet och klimathot har hållbarhet blivit en av de viktigaste inredningstrenderna för närvarande. Genom att återanvända de möbler och inredningsdetaljer du redan har hemma istället för att kasta och köpa nytt bidrar du till en bättre miljö. Om du har tröttnat på din soffa eller byrå kan du sälja den eller lämna den till välgörenhet eller byta tyget på soffan och måla om byrån. Det är även trendigt att handla på loppis och på så sätt skapa sin egen unika stil utan att hemmet behöver se ut som en kopia från den senaste möbelkatalogen.

Ibland är enda möjligheten att köpa nya möbler och inredningsdetaljer och vid ett sådant köp gäller det att tänka långsiktigt. Ju längre livslängd en vara har desto bättre är det för miljön. Genom att välja naturmaterial som furu och björk bli den negativa miljöpåverkan minimal och eftersom dessa träslag växer i Sverige minskar dessutom utsläppen från långa transporter. Den miljövänliga trenden går igen även i valet av färger eftersom de hetaste färgerna är jordnära i grått och beige. Dessa neutrala färger går bra ihop med den hållbara inredningen eftersom de är tidlösa och därför inte känns omoderna efter bara några år.

Smart planering

En hållbar inredning innebär att inredningen är noga genomtänkt för att passa dig och din familjs smak och behov under lång tid framöver. Inför varje inköp är det bra att fundera över om en möbel eller en annan inredningsdetalj har flera användningsområden. Om du har barn är det både bra för miljön och plånboken att köpa en säng som går att använda även när barnet blivit tonåring istället för att köpa en kort säng som måste bytas ut inom några år.Tänk också igenom inköpet av soffa och andra möbler i tyg där det är en fördel om soffkuddarna har avtagbara fodral som kan tvättas eller bytas ut när soffan har blivit alltför sliten. Undvik impulsiva köp om du vill inreda på ett hållbart sätt.

Lämna ett svar