Inredning på liten yta

Många som har stora inredningsdrömmar begränsas av att de bor i en liten lägenhet, och därför inte har plats att leva ut drömmarna. Lyckligtvis finns det dock gott om smarta lösningar som man kan använda för att ändå få in maximalt med snygg inredning på en så liten yta som möjligt.

Ett generellt tips är till exempel att leta efter möbler som har fler än en funktion. I takt med att allt fler bor i små bostäder i storstäder har efterfrågan på sådana möbler ökat, vilket betyder att man numera kan välja multifunktionsmöbler inte bara efter funktion, utan också efter stil. Som exempel på hur dessa möbler kan vara utformade kan nämnas bord som också innehåller förvaring i form av lådor, bäddsoffor som kan förvandlas till sängar om nätterna och vanliga sängar som har ytterligare förvaring under sig.

En speciell utmaning är att inreda ett litet badrum. Det är mycket som ska få plats i ett badrum: toalettstol, handfat, dusch, förvaring och kanske även ett badkar och en tvättmaskin, om det finns plats för det. Ett tips för alla badsugna är att det faktiskt finns badkar i miniformat, som är tänkta att sitta i snarare än ligga i. Eftersom de är hälften så långa som ett vanligt badkar kan man få plats med ett även i ett litet badrum, och dessutom är det ett mer miljövänligt sätt att bada badkar, eftersom det bara krävs hälften så mycket vatten för att fylla karet. När det gäller förvaring ska man tänka på att utnyttja utrymmet uppåt, det vill säga att ha förvaring högt upp på väggarna där den inte tar upp någon yta. Även om man har ett litet badrum blir dock prislappen för att renovera och sätta in nya badrumsmöbler ofta hög, eftersom man måste ta hjälp av kvalificerade yrkeshantverkare. Ansök om kreditlån hos Risicum, så kan du lösa finansieringen av badrumsrenoveringen utan att behöva vänta tills du har sparat ihop hela summan som behövs.

Även köket är ett utmanande rum när man har begränsat med yta. Principen om att utnyttja väggarna på höjden kan vara till stor hjälp även här – man kan till exempel få mycket extra förvaring genom att bygga köksskåp hela vägen upp till taket – och ett klassiskt fällbord kan vara ett kompakt sätt att få in ett matbord i köket, om man vill ha det.

Med dessa smarta lösningar, i kombination med en beredvillighet att kompromissa och lite god vilja, kan man faktiskt inreda sitt hem precis som man vill ha det, trots att man bor på en liten yta.

Lämna ett svar