Uppgradera ditt hem till hösten

När höstmörkret börjar närma sig kan man förhoppningsvis känna sig nöjd med allt trädgårdsarbete man fått gjort under sommaren. De mörkare årstiderna framför en är ett ypperligt tillfälle att börja blicka inåt och fokusera på att piffa upp hemmets insida.

Fördelen att göra detta under hösten är att man får ett helt halvår på sig att verkligen njuta av förbättringarna man har gjort innan det är dags att leta sig ut i trädgården igen framåt vårkanten.

Det behöver inte betyda att man måste lägga en stor förmögenhet på ett stort renoveringsprojekt. Faktum är att i många av hemmets rum kan man göra enorm skillnad genom att endast omdekorera lite eller genom att skaffa en ny möbel.

Två utmärkta rum att sikta in sig på om man vill ge hela sitt hem ett lyft är sovrummet och badrummet.

Sovrummet

Sovrummet är utan tvivel det absolut viktigaste rummet för att man ska kunna trivas i sitt hem. En god natts sömn i en trygg och inspirerande miljö är ett måste för att man ska kunna vara produktiv under dagen.

Att höstpiffa sovrummet kan betyda något så enkelt som att göra det mer personligt med prydnadsföremål som skänker en hemtrevligare ton. Men för den som har lite mera tid och pengar att lägga kan det vara väl värt att investera dessa i sovrummet.

Nya tapeter eller belysning kan göra stor skillnad för hur man upplever sin nattsömn. För den som har en gammal och obekväm säng är utan tvekan någon av alla de ultrakomfortabla kontinentalsängar som finns på marknaden en av de bästa investeringar man kan göra, både för sitt hem och sin hälsa.

Badrummet

Ett annat rum i hemmet som är viktigt för vårt välbefinnande varje dag är badrummet. Svenska badrum har av tradition varit ganska enhetliga, funktionella men en smula tråkiga i sin design. Men för den som vill låta sin personlighet skina igenom finns det en hel värld av spännande och mera personlig badrumsinredning att välja mellan.

För en totalrenovering finns det gott om kompletta koncept man kan välja mellan för att få ett badrum i klass med ett riktigt lyxhotell. Men för en enklare och billigare uppiffning finns det också mycket man kan göra. Att dekorera med doftljus kring badkaret för avkopplande kvällsbad kan ge ett plånboksvänligt lyft. På samma sätt kan man skänka hela badrummet extra liv och en organisk touch genom att dekorera med växter som trivs i fuktig och mörk miljö. Aloe vera är ett populärt val men det finns många andra plantor som också kan skänka grönska till ett annars sterilt badrum.

Lämna ett svar