Jobba som professionell inredare

Att jobba som professionell inredare innebär mycket jobb. Att inreda andras hem, ett kontor eller en affär kräver ofta många timmar framför datorn i jakten på passliga möbler och detaljer. Samarbetet mellan kunden och inredaren är väldigt viktigt, och det är därför bra om man besitter sociala förmågor. Dessutom måste man vara lyhörd för kundens önskemål oavsett hur stora eller små de är. Att hitta de rätta färgerna, nyanserna och materialen är både utmanande och tidskrävande. Men när man väl hittar rätt är det värt all tid man lagt ner på jobbet. Att arbeta med inredning är ett utmärkt jobb för en kreativ person. Det räcker dock inte med att endast vara kreativ och tycka om att skapa. Det är exempelvis också bra att kunna läsa planritningar för att enkelt kunna se hur man bäst möblerar ett rum. Det kan också vara bra med vissa datorkunskaper så man kan göra 3D-modeller. Kort sagt är det här ett jobb som ibland kan vara tufft, men det är också ett väldigt givande arbete.

Att samla inspiration och knyta kontakter

Varje år ordnas det olika mässor som är bra att besöka. Bland annat bomässan lockar kända inredare. När man jobbar med inredning är det bra att besöka så många mässor som möjligt. När man besöker olika mässor får man möjlighet att se flera utställares montrar. Man får lära sig mer om olika målningstekniker och färger, och lära känna de nyaste byggmaterialen och textilerna på marknaden. Förutom att man får bättre koll på trender får man träffa andra som arbetar i branschen och knyta kontakter. Är man egenföretagare är det här ett bra sätt att få träffa personer på de större firmorna, för att man förhoppningsvis skall kunna samarbeta med dem i framtiden. Man får inte heller bortse från att det är bra att samtala med andra i branschen för att få tips och nya idéer. För att sammanfatta det hela kan man säga att en inredare ständigt måste vara uppdaterad på alla områden. Ju mer kunskap man kan samla på sig desto bättre, eftersom det kommer resultera i att man kan nå ut till en större kundkrets tack vare sin breda kunskap.

Hitta jobb som inredare

Om du är intresserad av att jobba som professionell inredare är det klokt att skaffa en utbildning. Det är bra att gå kurser inom ljussättning, färgsättning och materiallära för att nämna några få. En del inredare väljer också att lära sig att restaurera gamla möbler, och gör det till sin egen nisch. Att specialisera sig inom något visst område går bra, men det är inte ett måste. När man har den kunskap man behöver kan man börja leta efter jobb. Bland annat på Netjobs finns många yrken som kan vara intressanta för en inredare. Man kan antingen arbeta för större eller mindre företag. Det är exempelvis vanligt att man inom bostadsbranschen väljer att anlita inredare för att få fler intressenter på en bostad som är till salu. Det blir också allt mer vanligt att olika affärer väljer att anställa personer som har utbildning och kunskap inom inredning för att skapa den mest optimala skyltningen i butiken. Som inredare kan man både ha ett eget företag eller vara anställd.

Lämna ett svar