Skapa ett personligt hem

Har du ett utrymme i din bostad där ingen köpemöbel passar eller vill du ha ett hem som känns mer unikt och personligt, inte likt alla inredningsmagasin eller IKEA-kataloger? Att vilja ha ett personligt hem med karaktär är inte ovanligt, men det är inte alltid så lätt att faktiskt åstadkomma detta i praktiken.

Det finns flera sätt att gå tillväga om du vill skaffa dig ett hem som skiljer sig från resten och speciellt när det kommer till unika och annorlunda möbler. Här nedan kommer du att få läsa om två riktigt bra knep som du kan ta till. Observera att det förstnämnda kräver en viss kunskap, eller åtminstone planering och tålamod om du inte har utfört det tidigare. Det andra alternativet är enklare, men kan leda till samma problem som tidigare om det vill sig illa – problem med en opersonlig bostad som liknar alla andras.

Bygg dina egna möbler

Är du någorlunda händig kan du med fördel bygga dina möbler helt själv. Här har du möjlighet att utforma möblerna precis som du själv önskar och detsamma gäller för mått. Kanske kan du äntligen få plats med en byrå i det där hörnet där inga andra möbler passar in storleksmässigt? Med bra verktyg och material från Byggmax kan du vara säker på att arbetet blir enklare, roligare och bättre.

En bra planering är A och O för att du ska lyckas med ditt bygge. På internet kan du hitta ritningar och guider för de allra flesta ting som du kan bygga själv, men du kan även bygga fritt på egen hand. Kom ihåg att alltid ta noggranna mått innan du sätter igång och köp gärna 20 % extra material. Spikar kommer att böja sig, skruvar kommer att försvinna och träplankor kommer att sågas snett, speciellt om du är nybörjare.

Handla möbler på second hand

Om du inte har ork eller kunskap att bygga möbler själv kan du välja bort stora möbelkedjor för att istället titta i second hand-butikerna. Här kan du hitta mängder med gamla möbler som kan tillföra otroligt mycket charm och personlighet till ditt hem. Många äldre möbler är oftast mindre i storlek, vilket gör detta alternativ perfekt för den som bor trångt, men ändå vill inreda snyggt. Här kan du själv välja om du vill behålla möblernas originalskick eller om du hellre målar om och piffar till dem.

Lämna ett svar