Bygg upp din inredning successivt

Om du ska inreda ett helt nytt hem, göra en större omgörning hemma eller kanske har fått tillgång till ett helt nytt rum gäller det att tänka smart och planera inköpen. De flesta av oss har inte råd att köpa allt nytt och dyrt på en gång utan man får jobba successivt och efter hand bygga upp det precis så som man vill ha det.

Ett bra tips är att börja med en större möbel som du har råd med direkt och köpa den, och sen i lagom takt inreda runt den. Förslagsvis börjar du med det som verkligen accentuerar rummet: är det i sovrummet så är det sängen du ska lägga krut på, i vardagsrummet soffan och i arbetsrummet antingen skrivbordet eller en snygg skrivbordsstol. Det mesta andra går i början att köpa second hand eller kanske använda ärvda prylar. Teknik är i de flesta fall meningslöst att lägga pengar på innan resten är klart eftersom det är något som blir relativt sett sämre med tiden och tappar i värde snabbt. Den TV du köpte dyrt i en specialistbutik för tre år sen är idag sämre än den du får för en spottstyver på snabbköpet medan en centralt placerad möbel kommer behålla sitt värde och bara bli snyggare ju mer du trivs med den. Dansk design är aldrig fel som förstamöbel, kolla in Arne Jacobssen för inspiration.

Happy couple painting their house and choosing a color from a palette

När du väl har fått de första möblerna på plats är det dags för findekorationen. Köp några snygga tavlor på loppis, eller en dekorativ duk till soffbordet. Inred med vaser du gillar och snittblommor, som är ett bra sätt att för bara några tior lyfta ett rum. Inredning ska vara kul och öka din livskvalitet, det ska inte ruinera dig. En fördel med att inreda successivt är att du kan planera dina inköp, men även att du får utrymme för att fylla på med det där spontanköpet du gjorde på en auktionssajt utan att behöva känna att det inkräktar i rummet. Se till att lägga upp ett speciellt sparkonto för dina inredningsbehov, och skaffa ett bra bankkort från bankkort.se för att kunna köpa in saker via internet.

Lämna ett svar