Renovera tak, fasad och fönster

Många lägger mycket energi på sina hus för att skapa så trivsamma hem som möjligt. Det är dock vanligt att helt eller delvis glömma att husets utsida också är en del av inredningen. Visste du att det faktiskt går att förändra din fastighet ganska radikalt bara genom att renovera tak och fasad?

Ett personligt hem vill alla ha, både för att de själva och gäster ska trivas. Det är emellertid viktigt att inte glömma att fasaden är det första gästen ser vid ett besök. Ser den tråkig ut så sänker den intrycket av hela huset. En väl underhållen fasad är också mycket viktig för att huset ska klara sig från skador. Att försumma taket är till exempel ett stort misstag som kan leda till kostsamma fuktskador i framtiden. Att anlita en bra fackman som kan se över taket med jämna mellanrum är därför mycket viktigt. Här hittar du en riktigt bra takläggare i Sollentuna som kan hjälpa dig med allt underhållsarbete av taket. Tänk också på att ett nytt tak kan förändra intrycket av din fastighet radikalt.

Välj ett vackert tak

Taket är inte bara ett skydd för huset. Det är även viktigt för fastighetens utseende. Idag finns mängder av tak att välja bland vilket gör att du enkelt kan anpassa det efter din fastighets utseende. Ett klassiskt tegeltak är aldrig fel och håller sig snyggt i många år. På senare tid har det också kommit betongpannor som är lite billigare i inköp men håller lika länge. Till en putsad fastighet är det ofta väldigt fint med ett tak i plåt. En mörk plåt kan lyfta utseendet på fasaden oerhört mycket. Genom att konsultera en bra takläggare kan det bli enklare att välja tak.

Ta hand om dina fönster

Fönster som är dåligt underhållna ser inte bara fula ut. De orsakar även drag och kan i värsta fall släppa in fukt. Beroende på vilken typ av fönster du har behövs olika åtgärder. Äldre fönster kan till exempel behöva kittas om och målas. En takläggare kan sedan hjälpa dig att ersätta de gamla blecken under fönstren. Det kan också vara bra att tänka på vad som kan höja husets värde när du ändå håller på med en fönsterrenovering. Kanske skulle det vara bra att byta ut fönstren helt och välja en modernare, mer isolera variant? På så sätt kan du faktiskt till och med sänka dina energikostnader.

Lämna ett svar