Enkla sätt att fräscha upp hemmet

När vårt hem börjar kännas lite slitet eller bara lite tråkigt så är det lätt att börja fundera på renovering. Många drar sig länge för att renovera då det kan innebära en stor kostnad för familjen och det kan vara svårprioriterat. Men visste du att det finns många enkla saker man kan göra hemma för att få det att kännas som ett helt nytt hem? Läs vidare för lite tips och tricks för att fräscha upp där hemma!

De bortglömda men viktiga golven

Det är inte ofta man tänker på det men golven gör otroligt mycket för helhetsintrycket i ett rum. Oavsett vilket sorts golv du har så finns det mycket man kan göra för en billig penning för att lyfta golvet lite. Har du till exempel parkettgolv, trägolv eller furugolv så kan du få en fantastisk golvslipning till ett billigt pris, vilket kommer ge intrycket av att du lagt ett helt nytt golv!

Har du tröttnat helt på ditt gamla linoleumgolv så varför inte lägga nytt? Prova själv att slita upp golvmattan och lägga ett enkelt klickgolv. I sovrummet kan det dessutom vara en underbar känsla att lägga en fluffig heltäckningsmatta eller installera skön golvvärme. Om du är hyfsat nöjd med ditt golv men bara vill ha till en liten förändring, varför inte köpa flertalet härliga och färgglada mattor och lägga ut? Det gör också otroligt mycket för helhetsintrycket.

Fixa till väggarna i alla rum

Något som är enkelt och som gör en enorm skillnad i ett rum är att måla eller tapetsera väggarna. Det är inte så svårt som man kanske kan tro och lätt att göra om utifall man gör något fel. Har du kanske gamla tapeter som gått ur tiden för länge sedan eller har tröttnat på att alla väggar är vita och vill ha mer färg så går det fort att fixa till. Bara att ta ett rum i taget gör enormt stor skillnad hemma. Här finns dessutom många alternativ! Satsa till exempel på samma neutrala färg i alla rum och komplettera med fondväggar eller tavlor som kontraster till det neutrala. Tapetsera med mönstrade tapeter som verkligen lyfter rummet eller varför inte en fototapet som drar blickarna till sig med en gång. Var inte rädd för att använda starka färger men tänk på att olika färger passar bra i olika rum. I sovrummet är milda rogivande färger att föredra och i ett kök så är det mer passande med pigga färger såsom gult och grönt.

Enkla knep för badrum

Även i badrummet gör det stor skillnad att måla om väggarna och även taket! Har du kakelväggar så finns många knep för att fräscha upp gammalt kakel så det ser ut som nytt igen. Bara att byta ut duschkabinen eller badkaret och blandaren kan också ge en känsla av nyrenoverat. Detaljer som kanske kan tyckas små men som gör mycket är att köpa lite nya handdukar och en ny badrumsmatta. Detta kan fräscha upp väldigt mycket och tänk på att köpa i färger som gör dig glad.

Lämna ett svar