Köpa nytt eller begagnat?

Som ägare av ett hus eller bostadsrätt ställs du ständigt inför dilemman. Det kan gälla alltifrån hur mycket du ska amortera varje månad till skötsel av uteplats. Allra högst på agendan brukar dock inredningen stå. Om du inte lyckas köpa in rätt möbler med tillbehör är risken stor att huset inte lever upp till sin fulla potential. Det är med ett smart val av inredning som du kan sätta din personliga prägel på hemmet och skapa idyllen som du har drömt om. För många inredningsintresserade står valet mellan att köpa inredning skinande nytt i affären eller om det är bättre att slå till på second hand.

När du köper dina möbler hos en återförsäljare är processen okomplicerad. Med ett tydligt pris och avtalade villkor vet du vad du får när du gör ditt köp. Om produkten ändå inte skulle hålla måttet kan du ofta reklamera varan och se till att få pengarna tillbaka. Det betyder att du har mer säkerhet som konsument hos en återförsäljare jämfört med att köpa samma vara begagnat. Nackdelen är förstås att du också måste betala en extra slant för det – oavsett om det gäller en soffa, fåtölj eller tavla. För många är det dock värt det att lägga till lite pengar för att få vara första ägaren.

Contemporary living room with a balcony view. There's a white sofa adorned with two oversized white pillows and one small purple decorative pillow. A flat-screen TV is hung on a natural stone wall across the sofa. Two ottomans and a shag rug lie along the center of the room.

Att köpa inredning second hand kräver mer tid och planering. Här gäller det att du har koll på utbudet och ständigt sonderar terrängen för att inte missa några godbitar. Om du har tur kan second hand-shopping ge dig riktiga klipp med personliga möbler eller inredningsdetaljer till ett lågt pris. Allt som oftast får du dock gå tomhänt hem från affären och hoppas på att rätt produkt dyker upp nästa vecka. Det gör att det ofta går betydligt snabbare och smidigare att köpa nytt.

Vissa produkter är viktigare än andra att lägga en extra slant på. När det gäller säng har den endast en given livslängd och kvaliteten kan sjunka i takt med att möbeln slits. Med tanke på att du spenderar omkring en tredjedel av ditt liv i din säng kan det vara smart att göra en rejäl investering.

Lämna ett svar